post

11–14 лютого в селі Карпати Закарпатської області відбувся тренінг для тренерів із курсу «Сталий розвиток за участі громад» (ЄС/ПРООН)

11–14 лютого в селі Карпати Закарпатської області відбувся тренінг для тренерів із курсу «Сталий розвиток за участі громад», організований ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (далі – МРГ) у рамках співпраці з вищими навчальними закладами України. Цілі МРГ: розбудова спроможностей місцевих громад та представників влади у впровадженні місцевого розвитку, орієнтованого на громаду, запровадженні місцевого планування за участі громад, наданні громадських послуг, відновленні базової соціальної та комунальної інфраструктур, а також розвитку малого фермерського бізнесу; заохочування енергетичного планування та ефективного використання енергії, використання інноваційних технологій та проведення кампаній з підвищення обізнаності у сфері енергоефективності; поширення кращих практик та знань щодо мобілізації громад та управління за участі громад через національний ресурсний центр та сприяння розвитку політики щодо місцевого самоврядування, поступу децентралізації та регіонального розвитку; включення методології підходу до місцевого розвитку, орієнтованого на громаду, до навчальних планів та програм вищих навчальних закладів. У заході взяли участь представники 18 ВНЗ України. Луганський національний університет імені Тараса Шевченка представляла завідувачка Центру з міжнародної та навчально-виховної роботи Мигович Ірина Вікторівна.

Мета заходу – навчити майбутніх тренерів інтерактивних методик та надати матеріали, які вони будуть застосовувати під час роботи з групами. За чотири дні учасники, що представляють Мережу університетів-партнерів спільного проекту ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»     , дізналися, як побудувати ефективний тренінг і бути успішними тренерами, опанували методологію розробки тренінгових завдань. Тренінг охоплював 6 тематичних модулів, що стосуються взаємодії з громадами: робота в команді і особистість активної дії; соціальна мобілізація громад; ефективна комунікація; виявлення потреб громади і менеджмент проектів; конфлікти та шляхи їхнього вирішення (медіація); поради із залучення ресурсів для вирішення проблем громад і реалізації спільних ініціатив.

Всі учасники, які пройшли тренінг, отримали сертифікати тренерів. Згідно з умовами участі у цьому заході, кожен представник від вишу протягом 2016 року зобов’язаний провести цей тренінг у своєму ВНЗ. Учасники також обговорили і затвердили план роботи Національної мережі на 2016 рік.

Найближчим часом буде оголошено про відбір на цей курс в ЛНУ імені Тараса Шевченка. Новини проекту ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» можна дізнатися тут: – See more at: http://mediacenter.uzhnu.edu.ua/news/na_zakarpatti_vidbuvsja_trening_dlja_treneriv_zi_stalogo_rozvitku_dlja_predstavnikiv_vnz_ukrajini/2016-02-15-3252#sthash.sHhLjJpn.3NFkDbiZ.dpuf

 

фото 2016 332фото 2016 345фото 2016 373фото 2016 391фото 2016 457фото 2016 460